Kerisauan Di Kotak Pemikiran

0


Ello semua!

Erm.. ingatkn nk mengarang mlm td, tp apekn daya badan terlalu letih memikirkan hal semalam... Ha, citer pasal hari smlm ye...

6.00 a.m
Mcm biaselh... Kejutkan laki bgn zzzzzzzz.... Tetibe laki aku bgtau tak larat pulak nk pegi keje.... sakit kepala... [sonok pulak laki aku MC, leh ngade2 suh die antar pegi klinik kesihatan di Telok... al maklumlah... buku "pinky" menunjukkan appoinment tuk scan pukul 8.00 a.m pada 22/12/2010...]

Buku Rekod Kesihatan
8.15 am
Baru nk gerak ke klinik padehal appoinment pukul 8.00 a.m.... ha.. memang smart!
Mcm biaselh, menjalani "urine test", "blood test" [nasib baik aku bkn jenis manuasia yg penakut] & Scan

Okay! nie yg nk citer psl Scan  yg menimbulkan kerisauan di benak kotak pemikiran [rujuk pada tajuk asal]....

Sebelum tu, nk citer imbasan peristiwa... coz ade kaitan dgn hal semalam...

Hari tu bertarikh 9/12/2010... Lokasi : Klinik Zariah... Telah mengesahkan saya [kejap saya, kejap aku... ah bedallh... ikut kesesuaian ayat...] mengandung dalam 5 minggu.... aku beri tarikh bln 11 abis period [seingat aku, dtg bln pun cuma 3 hari, tidak seperti biaselh]... tuk kiraan jangkaan kandungan b'dasarkan tarikh pertama haid terakhir... Jadi isi penting : 5 MINGGU

Hari bertarikh 16/12/2010... Lokasi : Klinik Kesihatan Kebun Baru.. Telah mengesahkan pula saya mengandung dalam 10 minggu... Pulak dah...Pengkiraan berdasarkan bln 10... kiraan di buat melalui period yang normal... so bln 11 & bln 12 yg x normal tu, tidak dikira.... mgkn 2 bln tu mybe "bleeding"... Jadi isi penting : 10 MINGGU - Imbasan peristiwa dh tamat....

10.00 am
Scan... Doktor cakap nampak kantung sahaja.. jantung x tak namapak lagi... Padehal aku dh "mind set" yang aku pregnant 10 minggu... Konon2 lebih percaya kiraan klinik kesihatan... Yang menjadi persoalannye, kantung tu berusia 6 minggu x sama dgn jangkaan kandungan... Dan kenapa pulak x nampak jantung wlpn usia kandungan 6 minggu?!! mengikut pembacaan aku... Jantung baby [embrio] mula b'degup dan mengepam...

So... doktor ckp, jgn risau ... datang lagi 3 minggu utuk Scan.... aku tergamam, x tau nk ckp ape... padehal dalam benak pemikiran aku nie mcm2 persoalan nak tnye doktor tu... Aku pun wat keputusan drastik ... Terus bgn n keluar... Aku just ckp, "okay doktor... jumpe 3 minggu lg..."...

10.20
Risau teramat sgt... Wlpn pregnant dh 6 minggu, kenapa jantung x nampak lg... Sepakat dgn suami pegi ke klinik "private"... Lokasi:Dirahsiakan... Hasil scan 4D: Kandungan berusia 6 minggu [keputusan sama dgn klinik kesihatan]... Soalan pertama yg keluar dr mulut aku...

Fida : "Doktor.. Dh 6 minggu, kenapa x nampak jantung lg?!"
Doktor : "Biasenye 8 minggu br nampak... tu pun kdg2 nmpk... kdg2 tak..." (sambil ketawa)
Fida : Fuhhhh..... (Lega)... "Tp doktor saya baca sebuah majalah ade menceritakan fanomena pembentukan janin.... Minggu ke 5, jantung dh ade.... " [masih x puas hati lg tu... hahaha]
Doktor : "Tak boleh percaya.... Salah fakta tu..."

Bil pembayaran RM 200... ha smart! x kesah pun... coz duit boleh di cari.... asal kerisauan boleh di "reduce"kn....


Sumber bacaan yang telah m'konpiuskn aku : Rahsia Alam Rahim - Fanomena Pembentukan Janin keluaran:
PA & MA * Bil: 124 * Januari 2011 * Harga : RM 6.50 [Complete aku bg]...
Ha... Ape lg... Bacalah majalah nie!
Ha... Nmpk majalah kat atas tu.... Korang baca.... Baru korang tau emosi aku semalam.... Kini emosi semakin stabil...

Oklah... bye semua!









0 Response to "Kerisauan Di Kotak Pemikiran"

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

    Jangan Lupa Click di nuffnang ye!

    About Me

    My Photo
    feeda84
    Telok Panglima Garang, Selangor, Malaysia
    View my complete profile

    Daisypath Anniversary Tickers

    Daisypath Anniversary tickers

    Lilypie Pregnancy Tickers

    Lilypie Pregnancy tickers

    My Blog List

    • pengorbanan tuk insan bernama MAMA!! - Hai ollsss... lamanya la x buat blog ni...dah bersawang2 kot.... mcm rasa sedih je arini..sedih pagi ni sbb pepagi tgk cek gaji RM500++ melayang camtu je.....
      3 years ago
    • Kronologi Bersalin Part 1 - Salam dan Hai, Maaf kekangan masa sebagai seorang mama mengehadkan saya untuk menulis post ini. Baiklah sebagai perkongsian, sedikit kronologi kisah bers...
      3 years ago
    • Puting Kopek - Diam tak diam sudah sebulan lebih Qayyum becerai dengan puting. Alhamdulillah inilah berkat kesabaran aku dan suami, kami hanya guna psikologi sahaja. *J...
      5 years ago
    Powered by Blogger.

    Followers